COOL2BFIT

Wat is Cool2BFit
Cool2BFit is een programma voor kinderen van 8 t/m 13 jaar met overgewicht of obesitas. Samen met hun ouders/verzorgers werken zij op een sportieve en positieve manier naar een gezonder gewicht. Veel bewegen, deskundige begeleiding en de stimulans van de groep zorgen voor net dat stapje extra!Hoe ziet het programma er uit?
Cool2BFit is een sportprogramma voor kinderen met overgewicht en hun ouders. Het programma duurt in totaal 1,5 jaar.

Het eerste half jaar wordt er twee keer per week gesport onder begeleiding van beweegcoach Nick. Daarnaast zijn er in het eerste half jaar zeven ouderbijeenkomsten en zeven kindbijeenkomsten. Deze worden gegeven door de kinderfysiotherapeut, diëtist en psycholoog. Jullie krijgt informatie en tips over bewegen, voeding en het aanleren van een gezondere leefstijl.

Na het eerste half jaar gaan de kinderen, onder begeleiding, op zoek naar een eigen sportvereniging. Daarnaast blijven zij nog 1 keer per week bij Cool2BFit sporten. Ook volgen de begeleiders de kinderen via de ‘coach online’ en bieden ze waar nodig nog hulp.
In het laatste half jaar is het de bedoeling dat jullie samen een gezondere leefstijl zelf kunnen toepassen en volhouden. De kinderen worden nog gevolgd via ‘coach online’ en komen daarnaast nog vier keer terug om te meten/wegen en de voortgang te bespreken.

Wat zijn de kosten van Cool2BFit?
De cursus wordt grotendeels door de zorgverzekeraar vergoed. Daarnaast is er anderhalf jaar lang een eigen bijdrage van € 15,00 per maand.


Cool2BFit wordt door de volgende zorgprofessionals verzorgd: 

Gemeente Emmeloord:

Kinderfysiotherapeut van MOOR kids kinderfysiotherapie 
GZ-psycholoog Cisca Mulder van Praktijk voor opvoeden
Diëtiste Marjolein Bakker
Beweegcoach Nick van Carrefour
Aanmelden of meer informatie?

Neem contact op met Beweegcoach Nick

t.  06 83 52 64 67
e. nick.proce@carrefour.nu

Download informatiefolder
Folder van COOL2Bfit (Directe download)