Jeugd

JEUGD

BASISONDERWIJS
Dinsdagmiddag, je loopt als leerkracht de gymzaal binnen. Verrek, had ik mij nou maar wat beter op deze les voorbereid. Wat moet ik vandaag in hemelsnaam weer gaan doen met de kinderen? Herkenbaar?

Kwalitatief goed bewegingsonderwijs aanbieden aan kinderen is niet voor iedereen weggelegd. Het vraagt veel voorbereidingstijd. Als beweegcoach zetten we ons in voor kwalitatief goed bewegingsonderwijs waarin elk kind wordt uitgedaagd op eigen niveau en waarbij de leerkracht plezier heeft in het geven van de gymles. Er is namelijk uit onderzoek gebleken, als een kind op jonge leeftijd plezier heeft in bewegen, de kans groter is dat het kind op latere leeftijd ook nog steeds bewegelijk actief is. Afhankelijk van de vraag van de school of leerkracht wordt samen afgestemd hoe de invulling van de ondersteuning eruit ziet. Dit variërt van inspiratielessen tot het geven tips op het gebied van leerhulp en differentiatiemogelijkheden.

Voorbeelden en voorbeeldvragen waar we als beweegcoaches bij kunnen helpen. We bespreken graag met je de mogelijkheden!

Contact: Friso Bakker, t: 06-83524444 of Lian Minnaard, t: 06-13825239


SCHOLIERENSPORT
Weet je kind nog niet welke sport helemaal bij hem of haar past? Geen probleem, Daarvoor hebben we Scholierensport in het leven geroepen. Uw kind kan kiezen uit 70 verschillende proeflessen bij meer dan 50 sportaanbieder in Noordoostpolder!

Dus zit je kind op het basis- of voortgezet onderwijs dan kan hij of zij kennis maken met één of meerdere sporten. En mooie kans om met leeftijdsgenoten een nieuwe sport te proberen. Het sportaanbod in Noordoostpolder.

Contact: Jos van Putten, t: 06-83524445

 
JOGG
Sinds 1 januari 2019 is de gemeente Noordoostpolder een jongeren op gezond gewicht gemeente. Binnenkort zal er op deze plek meer informatie hierover beschikbaar zijn.


BEWEGEN ALS MIDDEL
Valt jouw kind ook uit op school en zit nu thuis aan de buis gekluisterd? Of voelt uw kind zich anders dan anderen? Bewegen kan hierbij ingezet worden als middel om weer in de maatschappij deel te nemen. Onze jongerenwerker gaat het gesprek graag aan!

Contact: Wytse Wierda, t: 06-13287290