Jeugd

JEUGD

Basisonderwijs
Dinsdagmiddag, je loopt als leerkracht de gymzaal binnen. Verrek, had ik mij nou maar wat beter op deze les voorbereid. Wat moet ik vandaag in hemelsnaam weer gaan doen met de kinderen? Herkenbaar?

Kwalitatief goed bewegingsonderwijs aanbieden aan kinderen is niet voor iedereen weggelegd. Het vraagt veel voorbereidingstijd. Als beweegcoach zetten we ons in voor kwalitatief goed bewegingsonderwijs waarin elk kind wordt uitgedaagd op zijn of haar eigen niveau en waarbij de leerkracht plezier heeft in het geven van de gymles. Er is uit onderzoek gebleken, als een kind op jonge leeftijd plezier heeft in bewegen, de kans groter is dat het kind op latere leeftijd ook nog steeds actief in beweging is. Afhankelijk van de vraag van de school of leerkracht wordt samen besproken hoe de invulling van de ondersteuning eruit ziet. Dit varieert van inspiratielessen tot het geven van tips op het gebied van leerhulp en differentiatiemogelijkheden.

Voorbeelden en voorbeeldvragen waar we als beweegcoaches bij kunnen helpen. We bespreken graag met je de mogelijkheden!

Contact: Friso Bakker, t: 06-83524444

Scholierensport
Weet je kind nog niet welke sport helemaal bij hem of haar past? Geen probleem, Daarvoor hebben we Scholierensport in het leven geroepen. Je kind kan kiezen uit 70 verschillende proeflessen bij meer dan 50 sportaanbieder in Noordoostpolder! Dus zit je kind op het basis- of voortgezet onderwijs dan is dit een mooie kans om met leeftijdsgenoten een nieuwe sport te proberen.


SportExtra
Sport moet voor elk kind in Emmeloord mogelijk zijn, daarom hebben wij SportExtra in het leven geroepen. Kan uw kind lastig meekomen tijdens de gymles of bij een sportvereniging? Probeer dan eens Sport Extra. 

Elke maandag worden de lessen verzorgd door onze eigen Beweegcoach Janique, vakleerkracht bewegingsonderwijs. 
15.45-16.30uur – voor kinderen met een bewegingsachterstand
16.45-17.30uur – voor kinderen met leer- en/of gedragsproblemen
Locatie: Gymzaal Erven-West, Emmeloord (ivm Covid-19, nu buiten bij KV Emmeloord)
Kosten: Eerste maand gratis, daarna € 15,00 per maand
(september t/m juni)

Aanmelden of meer informatie? 
Contact: Janique Tijmes, t: 06 83 52 84 39