Nieuws

HBO stagiaire gezocht

16 juni 2020 10:14 Wij hebben een mooie stageplaats voor een zelfstandige HBO stagiair. Bekijk hier de vacature!
Lees meer

Carrefour gaat op Zomertour

5 juni 2020 14:36 Carrefour gaat op Zomertour! Doe je mee?

Nog een paar weken en het is alweer zomervakantie! Door de maatregelen omtrent COVID-19 gaan nog steeds veel activiteiten niet door. Misschien hadden jullie een vakantie gepland of leuke uitstapjes die nu niet door gaan of onzeker zijn.

Daarom organiseert Carrefour in de zomervakantie een Zomertour met activiteiten voor kinderen van 4 t/m 12 jaar langs alle dorpen en wijken! Ben jij een echte Robinon? Ga dan met ons op zoek naar de schat. Deelname is geheel gratis, aanmelden van uw kind is verplicht en kan tot uiterlijk 3 dagen van te voren en kan HIER!

7 juli: Tollebeek
8 juli: Nagele
9 juli: Espel
14 juli: Espelervaart (Emmeloord)
15 juli: Emmelhage (Emmeloord)
16 juli: Revelsant (Emmeloord)
21 juli: Rutten
22 juli: Luttelgeest
29 juli: Centrum (Emmeloord)
30 juli: Bant
4 augustus: Creil
5 augustus: Zuidert (Emmeloord)
6 augustus: Erven (Emmeloord)
11 augustus: Marknesse
12 augustus: Kraggenburg
14 augustus: Ens

Om er een leuke ochtend van te maken, zijn wij hard op zoek naar vrijwilligers die met een groepje willen begeleiden door het dorp (of wijk). Vind je het leuk om in jouw dorp of wijk te helpen, neem dan contact op met Beweegcoach Lian Minnaard via lian.minnaard@carrefour.nu
Lees meer

Sport Extra weer van start!

19 mei 2020 12:29 Eindelijk mochten ze weer van start! Door het Covid-19 virus heeft Sport Extra een tijdje stil gelegen, maar eindelijk was het weer zo ver, ze mochten weer bewegen. Deze keer niet in de gymzaal, maar heerlijk buiten sporten.

Sporten moet voor elk kind mogelijk zijn, zo ook voor kinderen met een bewegingsachterstand of leer- en/of gedragsproblemen! De lessen worden aangeboden door onze eigen beweegcoach Janique, vakleerkracht bewegingsonderwijs.

Elke maandag wordt er bewogen!
 - 15.45-16.30u voor kinderen met een bewegingsachterstand
 - 16.45-17.30u voor kinderen met leer- en/of gedragsproblemen
Locatie: kunstgrasvelden bij KVE Emmeloord
Kosten: eerste maand gratis, daarna €15,00 per maand (september t/m juni)

Wil je graag een keer mee kijken of meer informatie ontvangen? Neem dan contact op met Janique Tijmes, janique.tijmes@carrefour.nu, 06-83528439.
Lees meer

Bedankt namens de koning

18 mei 2020 11:53 Vandaag ontvingen wij wel hele bijzondere post, namelijk een brief van de Koning! Onlangs hebben wij een actie gehad waarin wij iedereen opriepen om in deze bijzondere tijden de koning toch een mooie verjaardag te wensen door een felicitatie voor de koning te maken. Dit is in grote getalen gedaan, we hebben doos vol met felicitaties bij de Koning mogen afleveren! Iedereen nogmaals dank voor de creatieve inzendingen!
Lees meer

PAASACTIE !!

9 april 2020 16:47 Lukt het jou om alle verstopte paaseieren te vinden op onze website? 
Speel mee en win een leuke prijs!
Lees meer

Sport- en beweegadviezen in tijden van het coronavirus

7 april 2020 11:00 Dat je door voldoende te bewegen gezond, fit en vrolijk kan blijven, dat wisten we al. Zo wordt de kans op hoge bloeddruk, hart-en vaatzieken, longklachten, depressie, suikerziekte en vele andere chronische ziekten door bewegen en sporten op langere termijn stukken kleiner. Echter, in deze tijden van het coronavirus, komt bewegen en sporten onder druk te staan.

Samen met het Amsterdam Universitair Medisch Centrum, de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond en NOC*NSF heeft de Vereniging voor Sportgeneeskunde (i.s.m. Maxima MC) een richtlijn opgesteld met sport- en beweegadviezen in tijden van het coronavirus.

Het doel van deze richtlijn is het geven van voorlichting over sporten en bewegen als je:
1) geen klachten hebt;
2) wel klachten hebt van neusverkoudheid / hoesten / keelpijn / benauwdheid en / of koorts; en
3) als je ziek bent geweest.

Op deze manier zorg je, ook met het coronavirus in ons midden, toch voor genoeg beweging en kan je op een veilige manier sporten.
Wat kan ik zelf doen om aan voldoende lichaamsbeweging te komen?

De huidige regeringsmaatregelen in de strijd tegen het COVID-19 virus leiden soms letterlijk tot beperkingen in onze bewegingsvrijheid. Het is echter onverstandig om in deze periode niet tot nauwelijks in beweging te komen. Regelmatige lichaamsbeweging stimuleert namelijk het immuunsysteem, is goed voor de conditie van hart en longen, houdt spieren, pezen en botten sterk en vermindert gevoelens van angst en stress.
 

Lees meer

Kennismakingslessen Scholierensport gaan niet door

7 april 2020 10:51 Beste deelnemer, 

De kennismakingslessen van de Scholierensport 2020 kunnen voorlopig helaas niet doorgaan vanwege het coronavirus. We hebben de sportaanbieders gevraagd om contact op te nemen met de deelnemers om een andere afspraak te plannen! Lees meer

Hardlopers doen mee aan CoronaRun

7 april 2020 10:48 Carlien Hendrickx uit Espel is één van de hardlopers die mee doet aan de CoronaRun. Dat is een virtuele run voor hardloopliefhebbers. Met deze actie van hardlopen.nl kunnen de sporters het Nationaal Ouderenfonds steunen.

Nu alle hardloopwedstrijden zijn afgelast, heeft Hendrickx op deze manier het idee dat ze toch mee kan doen aan een sportevenement. "Het is lekker om te blijven lopen en een doel te hebben."

Hardloopcoach Tjeerd Popkema van hardloopbegeleidingopmaat.nl ziet het aantal aanmeldingen toenemen. Veel onervaren lopers gaan buiten hardlopen nu ze vanwege het coronavirus niet meer naar de sportvereniging en sportschool kunnen.

Blessures liggen op de loer
De coach uit Urk waarschuwt de fanatiekelingen om niet te hard van stapel te lopen. Popkema zegt dat beginnende lopers op moeten passen voor blessures aan de kuiten, knieën en achillespezen.
Lees meer

Scholierensport 2020 gestart

12 februari 2020 10:06 De scholierensport is weer begonnen. Dit jaar kun je kiezen uit 67 verschillende proeflessen bij meer dan 50 sportaanbieders in Noordoostpolder. Ben je een leerling uit het basis- of voortgezet onderwijs, dan kun je in een aantal lessen kennismaken met een of meerdere sporten! Deze lessen volg je samen met andere leerlingen die deelnemen aan de scholierensport. Een mooie kans om zonder verplichtingen een aantal keer met leeftijdsgenoten een nieuwe sport te proberen. Een groot deel van het aanbod is bovendien kosteloos!
Lees meer

Sport Extra start weer

30 november 2019 10:00

Kan uw kind lastig meekomen in de gymles of bij een sportvereniging?

Meld uw kind dan snel aan voor Sport Extra. Sport Extra gaat vanaf 13 januari van start in twee verschillende groepen. Beide zijn geschikt voor kinderen van groep 3 t/m 8. 


Lees meer

Ruim 900 leerlingen nemen deel aan de Scholierensport 2019!

19 maart 2019 15:49 De aanmeldperiode voor de Scholierensport 2019 is verstreken en alle sportaanbieders hebben de deelnemerslijsten inmiddels ontvangen. Dit jaar nemen meer dan 900 kinderen deel aan de Scholierensport en daar zijn we trots op!

Hiervoor willen we graag alle scholen, sportaanbieders en vrijwilligers bedanken, want dit kan alleen in goede samenwerking met hen! 

En voor iedereen die deelneemt: veel beweegplezier gewenst!
Lees meer

Scholierensport 2019 gestart!

11 februari 2019 16:25 De scholierensport is weer
begonnen. Dit jaar kun je
kiezen uit 70 verschillende
proeflessen bij meer dan
50 sportaanbieders in
Noordoostpolder.
Ben je een leerling uit het
basis- of voortgezet onderwijs,
dan kun je in een aantal
lessen kennismaken met
een of meerdere sporten!
Deze lessen volg je samen
met andere leerlingen
die deelnemen aan de
scholierensport. Een mooie
kans om zonder verplichtingen
een aantal keer met
leeftijdsgenoten een nieuwe
sport te proberen. Een groot
deel van het aanbod is
bovendien kosteloos!
Lees meer

Noordoostpolder gestart met JOGG

11 februari 2019 13:22

Vanaf 1 januari 2019 is de gemeente Noordoostpolder gestart met JOGG: Jongeren Op Gezond Gewicht. Eén op de zeven kinderen in Nederland is te zwaar. En dat is er één op de zeven te veel. Maar wat kunnen kinderen daar zelf aan doen? Vrij weinig. Daarom focust de JOGG-aanpak zich op de omgeving van het kind. 

Kijk voor meer informatie op: https://jongerenopgezondgewicht.nl/ 


Lees meer

Gemeente komt met regeling voor halen zwemdiploma

14 mei 2018 16:35 Regeling voor halen zwemdiploma

Als het aan de gemeente ligt, moeten alle kinderen uit de gemeente hun zwemdiploma kunnen halen.
Lees meer

Ruim 900 leerlingen nemen deel aan de Scholierensport 2018!

21 maart 2018 14:16

De aanmeldperiode voor de Scholierensport 2018 is verstreken en alle sportaanbieders hebben de deelnemerslijsten inmiddels ontvangen. Dit jaar nemen meer dan 900 kinderen deel aan de Scholierensport en daar zijn we trots op!

Hiervoor willen we graag alle scholen, sportaanbieders en vrijwilligers bedanken, want dit kan alleen in goede samenwerking met hen! 

En voor iedereen die deelneemt: veel beweegplezier gewenst!


Lees meer

Kennismaken met Jongsma

22 januari 2018 17:19

Vanaf dit jaar kun je via de scholierensport op een sportieve en leuke manier kennismaken met Brazilian Jiu Jitsu, Grappling en Teen MMA bij Jongsma Fightcenter. 

Na enthousiaste verhalen geeft Frank Jongsma dit jaar verschillende kennismakingslessen voor de scholierensport! 


Lees meer

Scholierensport 2018

22 januari 2018 17:13

Tot 24 februari 2018 kun jij je weer opgeven voor de scholierensport! 

Met meer dan 70 verschillende lessen is er dit jaar weer volop keuze om kennis te maken met een sport(aanbieder). 


Lees meer

Sport & Beleefdag

10 november 2018 13:15 Zaterdag 10 november Sport & Beleefdag in de Bosbadhal!

November is traditioneel 'Maand van het Aangepast Sporten' in Flevoland. 

18 november organiseren we daarom in samenwerking met zorginstellingen 's Heerenloo, Stichting Philadelphia Zorg en Triade een Sport & Beleefdag in de Bosbadhal.
Lees meer

Programma Sportacademie

18 juli 2017 10:00 Naast de startbijeenkomsten voor trainers en leiders over het begeleiden van jeugdsporters die we bij verschillende verenigingen organiseren, bieden we ook dit jaar trainers en leiders de mogelijkheid hun kennis te verbreden op het gebied van het begeleiden van sporters met gedragsproblematiek of een ASS (autisme spectrum stoornis) achtergrond
Lees meer

Pilot: kennismaken met HANDBAL in de Noordoostpolder!

10 mei 2017 18:00 Pilot: Kennismaken met handbal in de Noordoostpolder!

Afgelopen jaar zijn er meerdere vragen binnengekomen over handbal. We hebben dit uitgezet en zitten al op 38 deelnemers, waarvan 8 volwassenen!Lees meer

Sportcafe 11 april

11 april 2017 19:30

Dinsdagavond 11 april organiseert Stichting Carrefour het jaarlijkse sportcafé, een informele en informatieve netwerkbijeenkomst voor sportbestuurders, sportvrijwilligers en sportaanbieders uit de Noordoostpolder. De avond start vanaf 19:30 uur in de kantine van SC Emmeloord op sportpark Ervenbos. 

Het thema voor deze bijeenkomst is 'de kracht van sport' waar stil wordt gestaan bij de winst die de maatschappelijke rol van de sport oplevert. Er wordt tevens een lokaal goed voorbeeld uitgelicht en de aanwezigen krijgen de kans elkaar te ontmoeten, ervaringen te delen en kennis op te halen. 

Aanmelden en info: Bart.maljers@carrefour.nu


Lees meer

Onderzoeksrapport ' Onbeperkt sporten in NOP'

31 januari 2017 12:00 Willemiek Hoenderdos student van de opleiding Sportkunde deed afgelopen maanden onderzoek naar de beweegbehoeften van kinderen uit het speciaal onderwijs. 
Lees meer

Sportverkiezingen Noordoostpolder op woensdag 18 januari

18 januari 2017 20:00 Woensdag 18 januari is de Bosbadhal weer het decor van de jaarlijkse Sportverkiezingen.
Lees meer

Tijdelijke vacature beweegcoach

2 november 2016 19:08 STICHTING CARREFOUR, WELZIJNSGROEP NOORDOOSTPOLDER ZOEKT voor de duur van 1 februari 2017 tot 1 augustus 2017 een beweegcoach voor 16 uur per week  (M/V) (in verband met zwangerschapsverlof)
 
Wij zijn
Stichting Carrefour geeft uitvoering aan het welzijnswerk binnen de gemeente Noordoostpolder in de volle breedte. De beweegcoaches richten zich op het bevorderen van sport en bewegen in relatie tot het voorkomen van gezondheidsrisico’s van inwoners. In de samenwerking met partners wordt er daarbij aandacht besteed aan het ontwikkelen/ verbeteren van structureel gezond-, beweeg- en pedagogisch beleid. Hierbij is er extra aandacht voor kwetsbare doelgroepen.

Wij zoeken
Een enthousiaste sportieve collega die inwoners aanzet tot bewegen en een gezonde leefstijl. Je bent breed inzetbaar, onder andere bij sportverenigingen en je hebt affiniteit met aangepast sporten. Je zoekt aansluiting met de doelgroepen in de buurt en activeert en stimuleert hen om deel te nemen aan sport- en beweegactiviteiten. Hiermee lever je een bijdrage aan optimale ontwikkelingskansen met extra aandacht voor jeugd die opgroeit met meer risicofactoren.

Wij vragen
·         Een relevante opleiding op sportgebied;
·         Een grote mate van zelfstandigheid;
·         Aantoonbare ervaring met aangepast sporten;
·         Ervaring met het begeleiden van (sport)verenigingen;
·         Zeer goede communicatieve vaardigheden;
·         Rijbewijs en beschikking over een auto;
·         Wonen in de regio heeft de voorkeur.

Wij  bieden
·         Verantwoordelijk en zelfstandig werk;
·         Een tijdelijk dienstverband voor de duur van het zwangerschapsverlof van 1 van de beweegcoaches;
·         Enthousiaste collega’s;
·         Arbeidsvoorwaarden conform de CAO, Welzijn en Maatschappelijke Dienstverlening. De functie is ingeschaald in schaal 8.

Informatie en sollicitatie
Voor meer informatie kan je contact opnemen met Randstad Emmeloord, via het telefoonnummer 0527 – 632177.
Lees meer

Open sportaanbod Maand Aangepast Sporten

13 november 2016 10:00 November is traditiegetrouw 'de maand van het Aangepast Sporten in Flevoland'.
Lees meer

Programma Sportacademie

30 september 2016 12:00 Begeleid u ook kinderen in de sport?

Dan bieden de bijeenkomsten van de Sportacademie u ondersteuning! 


Lees meer

MeeDoenBon

1 september 2016 13:38

Vraag de MeeDoenbon aan voor start sport- en culturele seizoen


Lees meer

Samen het beweegaanbod toegankelijker maken

5 juli 2016 12:58 We zijn druk bezig het beweegaanbod in de Noordoostpolder toegankelijker te maken voor de inwoners. Al het aanbod komt op één website, waarbij de inwoner kan zoeken op sport, locatie en/of doelgroep. Wij vinden het belangrijk dat ook uw beweegaanbod hier te vinden is!
Lees meer

Triathlon voor senioren vanaf 55 jaar

9 september 2016 09:00 Senior Challenge 2016
Een triathlon voor senioren vanaf 55 jaar

Voor het vierde jaar op rij wordt tijdens de Challenge Almere - Amsterdam de Senior Challenge georganiseerd. De Senior Challenge is een recreatieve triathlon voor senioren (vanaf 55 jaar) en vindt plaats op vrijdag 9 september in Almere. De Senior Challenge is voor Almeerders, Flevolanders en niet-Flevolanders. Kortom, voor iedereen!

Triathlon is een kernsport van de provincie Flevoland. Daarom organiseert Sportservice Flevoland samen met de Challenge Almere - Amsterdam en welzijnsorganisatie De Schoor de recreatieve triathlon voor senioren. We dagen u uit om mee te doen met deze unieke triathlon! In 2016 bestaat de Senior Challenge uit twee afstanden:

Korte afstand: 20 minuten zwemmen -25 km fietsen - 6,5 km wandelen
Lange afstand: 20 minuten zwemmen -35 km fietsen - 10 km wandelen

De Senior Challenge begint rond 9.00 uur met het zwemmen bij Van Rheenen Sport op het Sportpark Fanny Blankers Koen (FBK). Na het zwemmen vertrekken verschillende fietsgroepen onder begeleiding van de FRTC Almere voor een mooie fietstocht door Almere. De tocht eindigt op de Esplanade waar in de VIP-ruimte van de Challenge Almere - Amsterdam rond de middag een lunch klaar staat. Na de lunch is het tijd voor het laatste onderdeel, het wandelen onder begeleiding van Trim Slim en de Almeerdaagse. Rond 14.30 uur is de finish in het stadion van de Challenge en wordt de dag afgesloten onder het genot van een hapje en een drankje.

Trainen en aanmelden
Kosten voor deelname aan de Senior Challenge zijn € 7,50. De betrokken sportverenigingen bieden een trainingsaanbod aan. Voor meer informatie over het trainingsaanbod, het evenement en aanmelden gaat u naar: www.challenge-almere.com/challenge4all  
Let op! Er is plaats voor maximaal 90 deelnemers, dus wees er snel bij. VOL = VOL.

Challenge4All
De Senior Challenge maakt samen met de No Limit Challenge onderdeel uit van de Challenge4All. De No Limit Challenge wordt georganiseerd voor mensen met een verstandelijke beperking in samenwerking met Triade Flevoland. De Challenge4All wordt mogelijk gemaakt door een subsidie van de provincie Flevoland.
Lees meer

Loopvoetbal

1 september 2016 00:00

De naam zegt het al, voetbal, maar dan lopend. Zonder slidings en zonder buitenspel.
Bekijk het flimpje en je hebt er gelijk een beeld bij!

Ook wat voor jou? Meld je dan aan! Bij voldoende animo zal in het nieuwe seizoen loopvoetbal opgestart gaan worden.

Info: karin.schwering@carrefour.nu


Lees meer

Sportcafe 4 april

4 april 2016 19:30

Maandagavond 4 april was er voor sportverenigingen en sportaanbieders een sportcafé in Bosbadhal te Emmeloord georganiseerd door Stichting Carrefour.

Wat is een sportcafé?
Het sportcafé is een informele en informatieve netwerkbijeenkomst voor sportbestuurders, sportvrijwilligers en sportaanbieders. Belangrijke thema’s waar aankomende periode op ingezet gaat worden komen aan bod. Het programma startte om 19.30u en zag er als volgt uit:

  • Wekzaamheden beweegcoaches / sportinnop.nl
  • Sportnota 
  • Netwerken
  • Informatie mogelijkheden Vrijwilligerspunt
  • Thema's en cursusaanbod 2016-2017

Mocht u naar aanleiding van deze avond vragen / opmerkingen hebben kunt u contact met de beweegcoaches opnemen. Zij zijn te bereiken via T:0527-630000
De foto's die gemaakt zijn kunt u op onze facebooksite vinden.


Lees meer

Aanvoerder PEC Zwolle in promotiefilm Scholierensport

6 januari 2016 10:52 Kijk nu het promotiefilmpje via: https://youtu.be/nBFMtwwGPoQ  

 
Lees meer

Inschrijving Scholierensport 2016 begonnen!

6 januari 2016 10:42

Vanaf deze week is het weer mogelijk om je in te schrijven voor de scholierensport. Klik bovenin op 'Scholierensport', kijk wat je leuk vindt en schrijf je snel in!


Lees meer

Programma Maand van het Aangepast Sporten

20 oktober 2015 22:51 Het programma van de Maand van het Aangepast Sporten is bekend en bestaat uit 4 onderdelen. 

Sponsorlijst Word
Sponsorlijst PDF


Lees meer

Zwem4daagse in het Bosbad

7 oktober 2015 11:25 Van maandag 19 oktober tot en met 22 oktober wordt weer de nationale zwem4daagse gehouden in het Bodbas! Kijk op www.zwem4daagse-emmeloord.nl voor meer informatie en om je in te schrijven!
Lees meer

Pagina 1 van 1